Våra Katter

 

Våra flickor

 

Fertil

SE*Tomtebackens Huldas Karin (North)


Född: 14/4-2019

Färg: Blåsköldbaddsilverspotted - vit (gs 09 24)

Ögonfärg: Gul-Gröna

North är mor till två kullar, med totalt 8 ungar. 

Hälsostatus: 

  • GSD IV: Fri från tidigare generationer
  • PK-def: Fri från tidigare generationer 
  • HCM-Scannad den 25/4 - 2020: Normal

North är väldigt trogen och tycker matte är bäst. Varje morgon vaknar jag av att hon kommer spinnande i sängen och tycker att nu är det minsann dags att vakna, stiger man då upp är det många slick och huvudpuffar man får som belöning. Hon är bestämd och envis och hade nog helst varit utekatt om hon blivit tillåten, då hon älskar att gå på koppelpromenad. Hon är också otroligt snäll och klok, ibland lite för smart för sitt eget bästa. Hon tycker frystorkad godis borde bli tillåtet som middag då inte all annan mat duger, hon skulle nog kalla sig själv en finsmakare

Stamtavla


Kastrat

SE*Nordiska Lejon Alaska


Född: 27/9-2020

Färg: Svartsilverspotted - vit (ns 09 24)

Ögonfärg: Gröna

Hälsostatus:

  • GSD IV: Fri från tidigare generationer
  •  PK-def: Fri från tidigare generationer
  • Hjärtat scannades grundligt under Alaskas sjukdomsperiod 2021, resultatet visade ett felfritt hjärta.
  • Kastrat

Alaska kommer från våran egen uppfödning och är dotter till SE*Tomtebackens Huldas Karin (North). Hon är en liten apekatt och man kan tro att karaktären Findus i "Pettson och Findus" baserades på henne. Hon är, smart påhittig, händig (eller ska man kalla det tassig?) och är väldigt rolig att ha att göra med. Förutom bus och stolleprov så gillar hon dessutom att gosa och ligger gärna med både i sängen och i soffan.

Alaska var alvarligt sjuk under vår/sommar 2021 och har kastrerats och kommer ej användas i avel.

StamtavlaNorsk skogkatt som ras

Den Norska Skogkatten beskrivs som en social och trevlig ras som passar bra både med barn och andra djur, en perfekt familjemedlem med andra ord. Min erfarenhet av rasen är att den är väldigt snäll och nyfiken och följer dig som en liten svans runt i hemmet och ser om den kan stå till tjänst och hjälpa till med hushållssysslorna. De anpassar sig bra till nya miljöer, jag har haft med mina katter både på tåg, cykel och bilfärder och de är alltid lika duktiga och lugna. Vanligtvis är de också nyfikna på att undersöka den nya plats de kommit till i resans slut.

Om det är en lugn eller aktiv ras? Jag skulle säga att det är en lugn ras som gillar att vara aktiv. Alla individer är olika och har olika stort behov av uppmärksamhet och stimulans, vilket också kan variera beroende på kattens ålder. Våra katter är innekatter som vi stimulerar med lek, lära dem trix, koppelpromenader, innätad utebur, mycket gos och att vi låter dem vara med och "hjälpa" till hemma. Erbjuds det något att undersöka eller att göra så kommer det att inspekteras, ett tips är att lära dem lite trix, det är smarta djur som gärna använder sin hjärna. 


Rasstandarden för den Norska Skogkatten

Norsk skogkatt godkändes som ras år 1978.  

Som medlemmar av Calmare kattklubb som är en ansluten klubb till SVERAK som i sin tur är medlemmar i FIFe (Fédération Internationale Féline), följer vi rasstandarden som FIFe har satt ut. Den senaste ändringen i rastandarden gjordes 2011 och ser i dag ut såhär:

Storlek

Den norska skogkatten är en stor katt som växer långsamt

Huvud

Ett långt ansikte sett i profil, med en rak näsrygg, fast haka och rundad panna. Framifrån har huvudet formen av en liksidig triangel.

Öron

Stora spetsiga öron med tofsar och en bred bas som utgår fån huvudet så att de följer huvudets trekants form ner till hakan.

Ögon

Lätt snedställda stora ögon med oval form och ett alert nyfiket uttryck. Alla färger tillåtna.

Kropp

En lång muskulös kropp med kraftig benstomme.

Ben

Starka höga ben där bakbenen är högre än frambenen. Stora rundade tassar.

Svans

Lång och fluffig svans som gärna räcker ända till kattens nacke.

Päls

Semi-lång päls med en underull och ett övre lager av vattenrepelerande grövre hår. En fullpälsad katt har en krage (lejonman) och "knäbyxor" av längre päls. Nästan alla färger är tillåtna undantagen är: maskad täckning, choklad, cinnamon, lilac och fawn. 

Information hämtat från FIFe 

Mer info om den Norska Skogkatten kan ni hitta på Skogkattslingan, en rasring för den norska skogkatten.

© 2021 Pointes & Tutus - Balettskola. Alla piruetter reserveras..
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång